Kalnoky von Köröspatak (Kontu), Gusztav Siegmund (d. 29 Aralık 1832, Lettowitz, Moravya – ö. 13 Şubat 1898, Prödlitz), 1881-95 arasında Avusturya-Macaristan dışişleri bakanı. Asıl mesleği askerlik olan Kalnoky, 18S4’te diplomat olarak Avusturya Dışişleri
Bakanlığı’nda göreve başladıysa da, orduyla ilişkisini kesmedi ve 1879’da general rütbesine yükseldi. Londra, Roma ve Kopenhag’da çeşitli diplomatik görevlerde bulunduktan sonra, 1880’de Rusya büyükelçiliğine atandı. Ertesi yıl dışişleri bakanlığı görevini üstlenmek üzere Viyana’ya geri döndü.
Bakanlığı sırasında genelde tutucu bir dış politika çizgisi izleyen Kalnoky, girişimlerinden oldukça başarılı sonuçlar elde etti.
Avusturya ile Almanya arasındaki ittifak antlaşmasını yeniledikten sonra, ıtalya’nın
Uçlü Ittifak’a katılmasını sağlamak için yürüttüğü çabalarda Bismarck’a yardımcı oldu (1882). Rusya’nın Balkanlar’daki nüfuzunu kırmak amacıyla Sırbistan (1881) ve Romanya’yla (1883) gizli antlaşmalar imzaladı ve Bulgaristan’la aynı doğrultuda ilişkiler kurdu. Avusturya-Macaristan ımparatorluğu’nun karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biri olan azınlıklar sorununu derinleştireceği düşüncesiyle, Sırp kralı Milan ‘ın Sırbistan’ı Avusturya-Macaristan’a satma önerisini reddetti. Rusya’ya büyük bir güvensizlik beslemesine karşın, bu ülkeyle Avusturya arasındaki ilişkileri düzeltrnek için çaba harcadı. 1891’de yaptığı bir konuşmada papalığın dünyevi iktidarı sorununun henüz açıklığa kavuşturulmamış olduğunu söylemesi Italya’yla ülkesi arasmda sürtüşme çıkmasına neden oldu. 1893’te de Fransa’yla Rusya arasındaki ittifakı bozmak için Vatikan’ı kullanmak istedi. Papanın otoritesinin güçlendirilmesinden yana görüşlerinin Macaristan’da yarattığı hoşnutsuzluk, dışişleri bakanlığından ayrılmasında önemli roloynadı.