Trafik sigortasında uygulan zamlar sebebiyle bu durumdan en fazla taşıt sahiplerini etkilendi. Taşıt sahipleri yüksek fiyatlı trafik sigortasını ne şekilde düşüreceklerini bilmediklerinden dolayı kaskodan daha çok trafik sigortasına para yatırmaktadırlar. Zorunlu trafik sigortası zorunlu olması sebebiyle bu durumdan kaçışımız yoktur.
Yüksek Ücretli Trafik Sigortası Yerine Kasko Yapılabilir mi?
Yüksek miktarlı trafik sigortasını duyan vatandaşlar trafik sigortasına alternatif olarak kasko yapma düşüncesine kapılıyorlar fakat unutulmamalıdır ki trafik sigortası yerine kasko yapılamaz.
Yüzde 200 artış gösteren sigorta primlerinden muzdarip olan insanlar bu konuyu gündeme taşıdılar fakat Hükümet ortaya koyduğu düzenleme ile trafik sigortası miktarlarını azalttı fakat bu miktar yüzde 5 miktarında düşüş gösterdi. Kanunları araştıran sigorta şirketleri de bir fırsat yaratarak o yüzde 5 miktarını başka bir husustan daha çok almaktadır.
Yüksek Çıkan Zorunlu Trafik Sigortasını Düşürmenin Bir Yolu Var mı?
İlk olarak trafik sigortası il plakalarına nazaran bir diğer deyişle büyük il, küçük il hususuna göre fiyatlar farklı olduğunu belirtelim. Bu durumun değiştirilmesi olası fakat hiç kimse bu durumu kullanmamaktadır. Mesela 06 plaka da Ankara trafik sigortası küçük şehirlere nazaran daha çoktur. Trafik sigortası noktasında önemli bir başka hususta taşıt sahibinin yaşıdır. Şayet Taşıt kullanıcısının yaşı küçükse 20-25 arası ise trafik sigortası çok fazla olacak, yaş fazlalaştıkça de trafik sigortası fiyatı azalmaktadır.
Araçta Hasar Kaydının Olması Trafik Sigortasını Etkiler mi?
Şayet taşıtta hasar kaydı mevcut ise öbür modellerine nazaran hasar oranına bağlı olarak trafik sigortası ve kaskosu yüksek olacaktır. Bu sebeple hasar kaydı bulunan taşıtlar pek talep edilmemektedir. Araba satın almadan evvel muhakkak hasar kaydının olup olmadığını incelemenizi öneririz