Antalya Hayvanat Bahçesi Genel Bilgiler
1989 senesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tanzim edilen ‘Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi’ kapsamında Hayvanat Bahçesi için 400 dönümlük bir arazi tahsis edilmiş ve Haziran 1989’da yapımına başlanmıştır. Ülkemizdeki en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Hayvanat Bahçesi’nde yaklaşık 100 türden 856 hayvan çeşidi bulunmaktadır. Özellikle çocukların büyük ilgisini çeken hayvanat bahçesine her yıl binlerce kişi ziyaret etmektedir.
Park içinde kurulmuş olmasından dolayı burada piknik alanları, doğal su kaynakları, küçük şelaleler, oyun alanları, mangal yakma alanları gibi yerler de bulunmaktadır. Keyifli bir hayvanat bahçesi gezisinden sonra pikniğinizi yapabilir ve güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Antalya Hayvanat Bahçesi’nde Bulunan Hayvan Türleri
Antalya Hayvanat Bahçesi’nde 100 türden 856 adet hayvan çeşidi bulunmaktadır. İçinde deve, ceylan, geyik, zebra, aslan, yaban koyunu, karaca, midilli atı, kurt, domuz, kaplan, puma, ayı, kanguru, timsah, yılan, yırtıcı kuş türlerine ait toplamda 100 adet hayvan barınağı bulunmaktadır.
Her hayvan türü için özel ve geniş alanlar ayrılmış olup, etrafı tellerle çevrilmiştir. Ayrıca hayvanat bahçesinde 3 farklı türden 5 adet maymun da bulunmaktadır ve yazlık – kışlık olmak üzere iki farklı barınakları da mevcuttur. Yırtıcı hayvanlar için ise kış mevsiminde alttan ısıtmalı sistem sayesinde soğuktan etkilenmelerinin önüne geçilmektedir.
Antalya Hayvanat Bahçesi’nde Bulunan Bölümler
Sürüngen Evi: Evin içinde çeşitli türden yılanlar ve timsahlar bulunuyor. Toplam 650 metrekarelik alan üzerine kurulan evin 350 metrekarelik kısmı kışlık, 300 metrekarelik kısmı ise yazlık bölümden oluşmaktadır.
Çift Tırnaklılar: Bu bölümdeki hayvanlar için doğalarına uygun olacak şekilde tasarlanan ve etrafı tellerle çevrili geniş bir alandır. Yazlık ve kışlık bölümleri bulunan bölümde kızıl geyik, alageyik, karaca, ceylan, dağ keçileri gibi türler yaşam sürmektedir.
Tek Tırnaklılar: Yazlık ve kışlık bölüm burada yaşayan hayvanlar için de bulunmaktadır. Bu bölümde eşek, zebra, midilli atı gibi türler yaşamaktadır.
Yırtıcılar: Yine yazlık ve kışlık bölümden oluşan bu alanda aslan, kaplan, puma gibi yırtıcı hayvanlar yaşam sürmektedir.
Yırtıcı Kuşlar: Yırtıcı kuşların barınağı ise doğasına uygun olacak şekilde yüksek kayalar üzerindedir. Burada 4 farklı türden 12 hayvan sergilenmektedir.
Sülünler: Sülün barınaklarının her biri 40 metrekare olup toplamda 12 adet sülün çeşidi yaşam sürmektedir.
Tavuklar: Her bir barınak 20 metrekareden oluşup 9 farklı türden tavuk yaşam sürmektedir.
Tavşanlar: Her bir barınak 12 metrekareden oluşup 4 farklı türden tavşan yaşam sürmektedir.
Antalya Hayvanat Bahçesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Adres: Kepezaltı Piknik Saha İçi Kepez/ANTALYA
Telefon: 0242 332 32 32
- Eğer hayvanat bahçesine şahsi aracınız ile gitmek istiyorsanız; Burdur – Kepezaltı Yolu üstünde bulunan Ferro Krom Fabrikası önündeki kavşaktan sola dönerek tali yola giriniz. Yaklaşık 2 km gittikten sonra hayvanat bahçesinin giriş kapısına ulaşmış olursunuz.
- Eğer otobüsle gitmek isterseniz Antalya Merkez’den hareket eden 5, 6, 11 Nolu Cezaevi – Fatma Parıltı seferlerini yapan otobüslere binerek tramway son durağında inebilirsiniz. Buradan kısa bir yürüyüşten sonra hayvanat bahçesine ulaşmış olursunuz.
- Eğer dolmuş ya da minibüsle gitmek isterseniz 7, 46, 52 nolu minibüs seferlerine binerek tramway son durağında inebilirsiniz.
Antalya Hayvanat Bahçesi Ziyaret Saatleri
Hayvanat bahçesini yılın 365 günü ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret saatleri ise şu şekilde:
- 15 Kasım – 15 Mayıs: 09.00 – 17.30
- 15 Mayıs – 15 Kasım: 09.00 – 19.00
Antalya Hayvanat Bahçesi Giriş Ücretleri
Eğer hayvanat bahçesine şahsi aracınızla girmek isterseniz 10 TL (Araç içinde kaç kişi olduğunuz önemli değil). Toplu taşıma ile gelenler için tam bilet 5 TL, öğrenci 50 kuruş, 12 yaş altı ise ücretsiz.